Bulgular kısmında ne yazılır?
Bulgular bölümünde araştırmada elde edilen veriler şekil ve tablolar kullanılarak belirli bir mantıksal-analitik tutarlılık ve sıra içinde açıklanmalıdır. Verilerin uygun istatistiksel yöntemlerle analiz edilmesi gerekmektedir. Gerektiğinde şekil, fotoğraf vb. kullanılabilir.
Bulgular ne demek?
Keşif, bulunmuş bir şeydir. Hedefli bir aramadan sonra bir sorunun nasıl çözüleceğine dair bilgi sağlayan bilgidir. Veri türüne bağlı olarak, olgusal veya değerlendirici olabilir. Bulgular yorumdan ayrı olarak sunulmalı ve onunla karıştırılmamalıdır.
Projede bulgular nasıl yazılır?
Sonuçlar elde edildikleri gibi sunulmalıdır. Bulgunun beklenip beklenmemesi bu yükümlülüğü değiştirmez. Sonuçlar yorumdan ayrı olarak sunulmalı ve mümkün olduğunca tablolar ve şekillerle desteklenmelidir.
Bir araştırmanın aşamaları nelerdir?
Bilimsel araştırma süreçleri nelerdir? Konunun belirlenmesi, literatür taraması, araştırma stratejisi ve hipotez oluşturma, araştırma evreni ve örneklem veri toplama, veri analizi, raporlama.
Araştırmada bulgular ne demek?
Araştırma sonuçları, hedefli bir aramadan sonra soruna çözüme ışık tutan bilgilerdir. İçgörüler, ham verilerin işlenmesi, analizi ve dahili yorumlanması yoluyla elde edilen bilgilerdir.
Bulgular ne demek tez?
İçgörüler, bir araştırmada verilerin işlenmesi ve araştırma tekniklerinin uygulanması sonucunda ortaya çıkan bilgilerdir.
Makalede sonuç nasıl yazılır?
Sonuç bölümü araştırmanın amacını, temel bulguları, bu bulguların yorumunu ve benzer/önceki araştırma bulgularıyla karşılaştırmaları kısaca belirtmelidir. Son olarak, sonuç bölümünün sonunda okuyuculara önerilerde bulunulur.
Araştırmayı kısaca tanıtmak üzere hazırlanan özet sayfasına ne ad verilir?
Özet/Abstract Araştırmayı kısaca tanıtmak için hazırlanan özet, problemi, amacı, yöntemi, sonuçları, değerlendirmeyi ve önerileri içerir. Özetler, tez/başvuru raporunu tamamen yansıtacak kadar açık olmalı, 300 kelimeyi geçmemeli ve sayfanın her iki tarafına, iki yana yaslı metin olarak yerleştirilmelidir.
Makalede tartışma bölümü nasıl yazılır?
Özetle, tartışma bölümü, incelediğiniz sorunun kısa bir özetini ve yayınlanmış literatür bağlamında önemli ve önemsiz bulguların eleştirel bir tartışmasını içerir. Sınırlamalar da kabul edilmeli ve araştırmanızın gelecekteki yönleri tartışılmalıdır. Çalışmanızın önemini, genel sonucunu ve önemli çıkarımlarını tartışın.
Tübitak projesinde bulgular kısmına ne yazılır?
Bu bölümde, proje çalışmasından elde edilen bulgular araştırma sorusu veya problemine uygun olarak yorumlanır. Bu bölümde, uygun durumlarda benzer çalışmalar yürütenlere rehberlik etmesi için önerilerde bulunulur.
Proje yazımında bulgular yazılırken nelere dikkat edilmelidir?
Sonuçlar Bu bölümde aşağıdaki bölümler yer almaktadır. Araştırma sırasında toplanan verilerin sonuçları açık bir şekilde sunulmaktadır. ▪ Bulguların amaçlara uygunluğuna dikkat edilmektedir. ▪ Tablolar, şekiller, resimler, diyagramlar vb. Sonuçlar mümkün olduğunca nesnel ve yorumsuz olarak sunulmaktadır.
Araştırma basamakları nelerdir?
Araştırma sürecinin adımları: 1. Adım: Problemi tanımlayın. 2. Adım: Literatürü inceleyin. 3. Adım: Hipotezleri formüle edin. 4. Adım: Araştırma tasarımı. 5. Adım: Popülasyonu tanımlayın. 6. Adım: Veri toplayın. 7. Adım: Verileri analiz edin. 8. Adım: Raporu yazın
Bilimsel araştırmanın temel 5 aşaması nelerdir?
Bilimsel araştırma süreciLiteratür araştırmasıAraştırma probleminin tanımlanması.Kaynakların okunması ve özetlenmesi.Araştırma ve analiz yöntemlerinin belirlenmesi.Veri toplanması ve analizi.Sonuçların yorumlanması.Araştırma raporunun hazırlanması.
Araştırmanın bölümleri nelerdir?
Araştırma raporunun bu bölümü; Giriş, Yöntem, Bulgular ve Yorum olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır.
6 bilimsel yöntem aşamaları kaça ayrılır?
Bilimsel yöntemin aşamaları: Problemin belirlenmesi, Problemin tanımlanması, Olası çözümlerin değerlendirilmesi, Araştırma yönteminin geliştirilmesi, Verilerin toplanması ve analizi, Karar alma ve yorumlama.
İçerik analizinde bulgular nasıl yazılır?
İçerik analizinin sonuçlarını bilimsel bir makalede sunarken aşağıdaki adımlar izlenebilir: Sonuçlar bölümü: İçerik analizinin sonuçları makalenin sonuçlar bölümünde sunulmalıdır. Bu bölüm analizde kullanılan yöntemler ve katılımcılar hakkında özet bilgi sağlamalı ve analiz sonuçlarını ayrıntılı olarak sunmalıdır.
Yöntem kısmına ne yazılır?
Yöntemde, araştırma modeli belirtilerek araştırmanın araştırma grubu tanıtılmaktadır. Araştırmanın veri toplama araçları açıklanmakta ve uygulamanın gerçekleştirilmesinden bahsedilmektedir. Toplanan verileri analiz etmek için kullanılan teknikler açıklanmaktadır.
Projenin giriş bölümünde ne yazılmalıdır?
Giriş bölümünün temel amacı araştırmacıya hazırlanan yayının konusu veya sorunu hakkında ön bilgi sağlamaktır. Bu ön bilgileri sunarken aşırı ayrıntılı ve gereksiz cümlelerden kaçının. 2. Giriş bölümünde asla “ben” veya “ülkemiz” gibi ifadeler kullanılmamalıdır.
Sonuç kısmı nasıl yazılır?
Sonuç bölümü araştırmanın amacını, temel bulguları, bu bulguların yorumunu ve benzer/önceki araştırma bulgularıyla karşılaştırmaları kısaca belirtmelidir. Son olarak, sonuç bölümünün sonunda okuyuculara önerilerde bulunulur.